Σελίδες

Ετικέτες

21 Μαΐου 2015

Το κύπελλο στον ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του φετινού ντάμπλ (και δεύτερο συνεχόμενο) μετά την χθεσινή του επικράτηση επί της ΑΕΛ με το επιβλητικό 4-2.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΛ οι οποίοι έβλεπαν το σκορ να φτάνει σε διαστάσεις ντροπής για την ομάδα τους και αποφάσισαν να τα κάψουν όλα... Καταλαβαίνω την αγανάκτηση των φιλάθλων της ΑΕΛ καθώς είδαν μέσα σε λίγα χρόνια να διαλύεται η ομάδα που έδωσε τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή, σβήνοντας μια δίψα που κρατούσε για 44 ολόκληρα έτη. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν έφταιγε το ΓΣΖ που πλήρωσε τη "νύφη". Σκοπός των οπαδών της ομάδας της Λεμεσού από ότι φάνηκε ήταν ή να κάνουν γιορτή (σε περίπτωση που θα έπαιρναν το κύπελλο) ή να την χαλάσουν (όπως και προσπάθησαν)...

Αγωνιστικά, περίμενα την επικράτηση του ΑΠΟΕΛ όπως και έγινε, ομολογώ όμως πως δεν περίμενα τέτοια άνεση. Το τελικό 4-2 είναι βαρύ για την ΑΕΛ, όμως αν βάλουμε κάτω τις εικόνες που έχουν παρουσιάσει οι δύο ομάδες όλη τη χρονιά, ίσως είναι λογικό. Άλλος ένας παράγοντας ήταν ότι ο ΑΠΟΕΛ παίζει συνεχόμενα παιχνίδια ντέρμπι, άρα παρά τη κούραση, η ομάδα ήταν πιο έτοιμη για ένα τέτοιο παιχνίδι, σε αντίθεση με την ΑΕΛ η οποία είχε την ατυχία (αποτυχία;) να βρεθεί στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες, με αποτέλεσμα να παίζει αδιάφορα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Λεμεσού κατόρθωσε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι (στο 11ο λεπτό) με τον Σέμα, όμως ο ΑΠΟΕΛ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού από εκεί και πέρα, πρώτα με το υπέροχο γκολ-φάουλ από τη σέντρα του Ντε Βισέντι (31'), μετά με τα δύο "χτυπήματα" του Εφρέμ, το πρώτο στο 45' δίνοντας το προβάδισμα στο ημίχρονο και το δεύτερο στο 53' και μετά ο Ρίισε στο 60' με ακόμα ένα γκολ-φάουλ. Αμέσως μετά το 4ο γκολ του ΑΠΟΕΛ έγινε η μεγάλη διακοπή των 40 λεπτών λόγο των επεισοδίων. Τελικά επανήλθαν οι ομάδες και έπαιξαν τα τελευταία 30 λεπτά χωρίς μεγάλη διάθεση. Η ΑΕΛ μείωσε στο 90' με τον Σιελή.


Το κύπελλο αυτό ήταν το 21ο στην ιστορία τον γαλαζοκίτρινων σε 30 συμμετοχές σε τελικούς.

Θέλω να εστιάσω και στο παράδοξο που γίνεται φέτος: Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ομάδων που αλλάζουν 3 προπονητές στην ίδια χρονιά, αλλά κατακτούν νταμπλ (βέβαια ακόμα τυπικά δεν το έχει καταφέρει, καθώς απομένει μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος).

Σε πρωτάθλημα το ρεκόρ το έχει κάνει ο Ολυμπιακός Πειραιώς στην Ελλάδα, αλλάζοντας 4 προπονητές σε μια και μόνο σεζόν το 2002-2003. Ξεκίνησε τη χρονιά με τον Τάκη Λεμονή, τον αντικατέστησε τον Οκτώβριο ο Γιάννης Κόλλιας ο οποίος άντεξε μόλις 20 μέρες μέχρι να δώσει τη θέση του στον Σρέτσκο Κάτανετς ο οποίος πρόλαβε να μείνει στον πάγκο μέχρι τον Φεβρουάριο, όπου παρέδωσε την σκυτάλη στον Όλεγκ Προτάσοφ. Ο Προτάσοφ κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου