Σελίδες

Ετικέτες

25 Μαΐου 2015

Τέλος το πρωτάθλημα, ώρα για σχεδιασμό



Αυτό ήταν, τέλος στη φετινή αγωνιστική περίοδο για τη Κύπρο. Το ΑΠΟΕΛ έκανε το ντάμπλ, το οποίο μάλιστα είναι και το δεύτερο συνεχόμενο για τους γαλαζοκίτρινους. Παρά την ανταγωνιστικότητα που βρήκε φέτος ξανά από ομάδα της Λεμεσού (φέτος ο Απόλλων, πέρσι η ΑΕΛ), κατόρθωσε να κατακτήσει τον τίτλο, αλλάζοντας όπως αναφέραμε ξανά, 3 προπονητές στη διάρκειά της χρονιάς.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε από δημοσιογράφο, δίνοντας αρχικά μια εντελώς άσχετη απάντηση. Ότι δηλαδή ήταν και η πρώτη φορά που το ΑΠΟΕΛ πήρε δύο συνεχόμενα νταμπλ... Στη συνέχεια όμως σοβαρεύτηκε και έδωσε μια πιο σωστή απάντηση, λέγοντας ότι κρίθηκε αναγκαίο να επέμβει η διοίκηση όταν κατάλαβε ότι το τεχνικό τιμ δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και μπράβο του.

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε χαρακτήρα σε όλο το πρωτάθλημα και διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλος. Μπήκε σε αρκετές περιπέτειες κατά τη διάρκειά του, όμως πάντα έβρισκε τον τρόπο να τις ξεπεράσει και αυτό τον οδήγησε στην κατάκτησή του.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι φέτος είδαμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. ΑΠΟΕΛ και Απόλλων διεκδίκησαν τον τίτλο, ενώ από κοντά ήταν και η ΑΕΚ η οποία έκανε ένα φανταστικό πρωτάθλημα. Η αγωνιστική βελτίωση της Ομόνοιας ήταν επίσης ένα πολύ θετικό μήνυμα για την επόμενη χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για την Ανόρθωση, ενώ ο Ερμής στα πλέι οφ δεν ήταν καλώς, εντούτοις έκανε μία ακόμα πολύ καλή χρονιά. Στο κάτω διάζωμα, αξιοσημείωτη ήταν η πορεία του Οθέλλου και είναι κρίμα που δεν θα τον έχουμε την επόμενη χρονιά στα "μεγάλα σαλόνια". Δόξα, Εθνικός, Αγία Νάπα και Σαλαμίνα προσπάθησαν αρκετά και τελικά πέτυχαν τους στόχους τους. Η χαμένη της χρονιάς ήταν αδιαμφισβήτητα η ΑΕΛ, ενώ ο πιο αδικημένος ο Οθέλλος όπως προείπαμε.

Η αγωνιστική περίοδος λοιπόν τελείωσε, αλλά θα ξεκινήσει η νέα και μάλιστα πολύ σύντομα! Σε έναν μήνα από τώρα ξεκινούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων μας, έτσι ο μεταγραφικός πυρετός και τα σενάρια θα ξεσπάσουν από σήμερα κι όλας για τα καλά. Επίσης περιμένουμε εξελίξεις για τον προπονητή της Ανόρθωσης, κάτι που ίσως να έχουμε και σήμερα στην συγκέντρωση των παλαιμάχων της, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Αχ ρε Πουλλαΐδη, πως τα καταφέρνεις έτσι και κρατάς ζωντανή τη σπίθα που σιγοκαίει μέσα στις καρδιές των οπαδών της Ανόρθωσης...

Στον ΑΠΟΕΛ, όπως είπαμε και χθες, παρουσίασαν τον νέο προπονητή, τον Ντομίνγκος Πασιένσια ο οποίος ετοιμάζεται για ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Ακόμα και ο Κακά, ο οποίος ήταν παίχτης του Πασιένσια στην Μπράγκα, δεν θεωρείται σίγουρος για παραμονή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές στους γαλαζοκίτρινους. Υποθέσεις που εκκρεμούν υπάρχουν αρκετές και κάποια ονόματα έχουν ήδη ακουστεί, θα πρέπει όμως να περιμένουμε.

Στον Απόλλωνα είχαμε τις δύο γνωστές σημαντικές αποχωρήσεις των Χαμντανί και Μεριέμ, ενώ ακούγεται ότι ο Ρομπέρ θα πάει στον ΑΠΟΕΛ. Μεταγραφικές σειρήνες ηχούν και για τους Λόπεθ και Φιγκεϊρέντο ενώ μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει για το μέλλον του Σανγκόι...

Στην Ομόνοια ήδη έχει ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας με τον Ρόντρι, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι άλλο επίσημο. Υπάρχουν αρκετές φήμες όμως θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως θα κινηθούν οι πράσινοι.

Τέλος, η ΑΕΚ μπορεί να κέρδισε 15 μέρες για την έναρξη των υποχρεώσεών της, όμως αυτό δεν θα πρέπει να την καθησυχάσει. Ο Κολαούτι σίγουρα θα αποχωρήσει, ενώ οι Λαρνακείς έχουν συμφωνήσει ήδη με Λαμπάν και Χατζηκυριάκου, ενώ αναμένονται περισσότερες κινήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου