Σελίδες

Ετικέτες

11 Ιουνίου 2015

Τέλος στο μαρτύριο της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός κοντά στο πρωτάθλημα στο μπάσκετ

Η ΑΕΚ κουτσά-στραβά, κατάφερε και κατέκτησε την πρώτη θέση και στα playoff της Football League (έλεος με το όνομα που έχουν δώσει) και του χρόνου επιστρέφει στην Superleague, εκεί που της αξίζει να βρίσκεται δηλαδή.

Η χρονιά ήταν δύσκολη για την Ένωση που κατόρθωσε να αντεπεξέλθει των περιστάσεων, έστω και αν τα "χρειάστηκε" τελικά στα playoff. Δυστυχώς οι καλές εμφανίσεις όλης της χρονιάς, δεν συνεχίστηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές, αφήνοντας έντονους προβληματισμούς στους φίλους της ομάδας. Σίγουρα του χρόνου η ομάδα θα έχει πολλές προσθήκες στο ρόστερ της για να μπορέσει να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα για τον τίτλο, όμως τι συνέβαλε στις άσχημες εικόνες των τελευταίων αγωνιστικών;

Ξεκινώντας από το τελευταίο, τις μεταγραφές δηλαδή, είναι λογικό κάποιοι παίχτες να παρουσιαστούν αδιάφοροι στα τελευταία παιχνίδια γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχουν βρεθεί ή ψάχνονται αντικαταστάτες στις θέσεις τους. Ένα άλλο θέμα ήταν η κόντρα που εμφανίστηκε μεταξύ του προπονητή Τραϊανού Δέλλα και της διοίκησης με αποτέλεσμα να βγουν φήμες περί της αντικατάστασής του. Και φυσικά, οι πολλές απουσίες βασικότατων παιχτών που είχαν στο τέλος οι κιτρινόμαυροι.

Όλα αυτά μαζί συντέλεσαν στην κακή εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια (ακόμα και σε αυτά που κέρδισε). Του χρόνου θα δούμε σίγουρα μια διαφορετική ομάδα σε πρόσωπα. Ελπίζουμε να τη δούμε και στο γήπεδο. Όσον αφορά τον Δέλλα, θεωρώ ότι του αξίζει τουλάχιστον μια ευκαιρία στο τιμόνι της ομάδας στην Superleague έστω και αν μην τα καταφέρει. Τράβηξε το πιο δύσκολο κουπί για την ομάδα και είναι το ελάχιστο που μπορεί να πάρει ως αντάλλαγμα.

Στο μπάσκετ τα παιχνίδια Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αν και φαίνεται ότι πάει να κριθεί η σειρά, εντούτοις είναι αρκετά ενδιαφέροντα στον αγωνιστικό χώρο. Χθες, αν και η διαιτησία ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων, έγινε ένα ωραίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με εναλλαγές συναισθημάτων και τελικό νικητή τους ερυθρόλευκους. Το 2-0 φαίνεται πολύ δύσκολο να γυρίσει, αλλά όχι ακατόρθωτο. Βέβαια, μόνο μία ομάδα το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα σε τελικό: Η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά η ΑΕΚ πήρε τα επόμενα 3 παιχνίδια και κατέκτησε τον τίτλο. Για να δούμε αν θα μπορέσει να κάνει κάτι αντίστοιχο ο Παναθηναϊκός ή όχι...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου