Σελίδες

Ετικέτες

12 Ιουνίου 2015

Η Χιλή και το Copa America 2015

Ξεκίνησε τα ξημερώματα το Copa America στη Χιλή με την διοργανώτρια να υποδέχεται το Εκουαδόρ (ή Ισημερινός αν προτιμάτε). Κάθε διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους ποδοσφαιρόφιλους και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες στους οποίους η τακτική δεν έχει τον πρώτο λόγο. Ναι μεν υπάρχουν τακτικές, όμως αυτό που μετρά σε αυτά τα παιχνίδια είναι η δύναμη και η ποιότητα των παιχτών.

Στο χθεσινό παιχνίδι η Χιλή κατόρθωσε να φύγει νικήτρια και να θέσει από τώρα τις βάσεις για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Παρακολουθώντας το παιχνίδι, η Χιλή ήταν αυτή που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς το Εκουαδόρ βασιζόταν στην αμυντική του δυάδα (Ατσιλιέρ και Εράσο) οι οποίοι μαζί με τον τερματοφύλακά τους Ντομίνγκες, έσωσαν πολλές φορές την ομάδα από βέβαιη παραβίαση. Δυστυχώς ήταν και οι μόνοι παίχτες που διακρίθηκαν στο αμυντικό κομμάτι για το Εκουαδόρ, καθώς τόσο τα πλάγια μπακ, όσο και το κέντρο υστερούσε σε σημαντικό βαθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ η Χιλή προήλθε από τον μέσο της ομάδας, Μπολάνιος, ο οποίος τράβηξε τον αστέρα της Γιουβέντους, Βιδάλ, όταν αυτός έκανε κίνηση να... βγει από την περιοχή με τη μπάλα! Ο Βιδάλ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους για τη νίκη της Χιλής.

Η Χιλή με καλύτερους παίχτες τον Αλέξις Σάντσεζ, τον Βιδάλ, τον Μαρσέλο Ντίαζ αλλά και τον Βάργκας που μπήκε αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και σκόραρε το 2ο γκολ της ομάδας του, πήρε μια πολύτιμη νίκη μπροστά στον κόσμο της η οποία μπορεί να αποδειχτεί και ψυχολογική για τη συνέχεια. Η Χιλή έχει τα φόντα να κάνει ένα καλό Copa America, αρκεί να βελτιώσει λίγο την αμυντική της λειτουργία, γιατί κακά τα ψέματα, η επιθετική τριπλέτα του Εκουαδόρ χθες, έκανε ότι ήθελε όταν πάταγε περιοχή. Οι οικοδεσπότες στάθηκαν τυχεροί λόγο της αστοχίας του Βαλένσια.

Τραγικός παίχτης της Χιλής ήταν ο Ματίας Φερνάντεζ. Ο μέσος της Φιορεντίνα μπήκε αλλαγή στο 67' και μέσα σε 26 λεπτά κατόρθωσε να δει δύο κίτρινες κάρτες (μία για θέατρο και μία για φάουλ) και να αποβληθεί.

Σήμερα τα ξημερώματα έχουμε τον αγώνα του Μεξικού με τη Βολιβία στις 02:30 ώρα Αθήνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου