Σελίδες

Ετικέτες

26 Μαΐου 2015

AEK: Επέστρεψε μεν, αλλά...



Η νίκη επί του Ηρακλή χθες για την ΑΕΚ στην Αθήνα, σφράγισε την επιστροφή της στα σαλόνια της Superleague. Πιθανότατα αυτή η νίκη να της δώσει και τη πρωτιά στη κατηγορία, αλλά...

Η εμφάνιση των κιτρινόμαυρων ήταν γι ακόμα μια φορά αποκαρδιωτική. Με τέτοιες εμφανίσεις η ΑΕΚ σίγουρα δεν θα έχει το μέλλον που περιμένουν οι φίλοι της στη μεγάλη κατηγορία. Σίγουρα θα γίνουν αρκετές μεταγραφές (κάποιες εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί ήδη), όμως ο κορμός θα πρέπει να παραμείνει ίδιος. Επίσης, ενόχλησε τον κόσμο όλη αυτή η ιστορία που δημιουργήθηκε με τον Τραϊανό Δέλλα και τη διοίκηση και θα είναι κρίμα αν δεν συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ ο κολοσσός.

Στο χθεσινό παιχνίδι τώρα, η ΑΕΚ έδειξε γι ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται ακόμα μεγάλη ομάδα. Χωρίς να παίξει μπάλα, νίκησε τον αντίπαλό της και βασικό διεκδικητή της πρώτης θέσης στην Β' κατηγορία (ή Football League όπως πολύ άστοχα την έχουν ονομάσει). Αυτή είναι η διαφορά της ΑΕΚ με οποιονδήποτε θέλει να την "μικρύνει" στα μάτια του κόσμου. Ο Ηρακλής μπορεί να κέρδισε το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι αλλά πάσχισε για να το κάνει και χρειάστηκε να παίξει καλή μπάλα ενώ παράλληλα να κλείσει όλα τα ατού της Ένωσης. Η ΑΕΚ από την άλλη χωρίς να αποδώσει ούτε το μισό από όσο έχει δείξει φέτος (οι απουσίες έπαιξαν και αυτές τον ρόλο τους), πήρε το ζητούμενο.

Βλέποντας τις επιθέσεις της ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι, απορούσα για ποιο λόγο δεν δοκίμαζαν τα πόδια τους έξω από την περιοχή. Αντί αυτού, προσπαθούσαν να μπουν στην περιοχή με τη μπάλα, κάτι που δεν τους έβγαινε. Τελικά το ένα και μοναδικό σουτ εκτός περιοχής που επιχειρήθηκε, έδωσε το νικητήριο γκολ. Ο Ηρακλής είχε ρίξει δύο-τρεις "προειδοποιητικές" πριν το γκολ και έριξε άλλες δύο-τρεις μετά το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φύγει με τους 6 βαθμούς από το ΟΑΚΑ. Δεν είναι τυπογραφικό το "6", καθώς αυτός ο αγώνας ήταν των 6 βαθμών.

Περιμένουμε να δούμε τις μεταγραφικές κινήσεις τις ΑΕΚ, ενώ παράλληλα τι εξέλιξη θα έχουμε στον πάγκο των κιτρινόμαυρων. 'Οσον αφορά για τον Φαν ντερ Φάαρτ που ακούστηκε σήμερα, μακάρι να γίνει μια τέτοια μεταγραφή, αλλά δεν το βλέπω και πολύ εύκολο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου