Σελίδες

Ετικέτες

15 Ιουνίου 2015

Τι έγινε χθες στο Copa America, ο μπασκετικός Ολυμπιακός και οι τελικοί του ΝΒΑ



Δύο παιχνίδια χθες στο Copa America. Στο χρονικά πρώτο παιχνίδι η Βενεζουέλα έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τη Κολομβία με 1-0 σε ένα παιχνίδι που είχαμε αρκετό θέαμα και πολύ αγωνία μέχρι το τέλος του. Το γκολ των νικητών πέτυχε ο Σαλομόν Ροντόν στο 60ο λεπτό, ενώ σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε το νέο απόκτημα της ΑΕΚ Αθηνών, ο Ρόναλντ Βάργκας δείχνοντας εξαιρετικά σημάδια ποδοσφαιριστή! Μάλιστα έχασε μια πολύ σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ νωρίς στον αγώνα καθώς βγήκε τετ-α-τετ με τον Οσπίνα (τερματοφύλακα της Κολομβίας), αλλά στάθηκε άτυχος στο πλασέ του.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βραζιλία  πήρε τη νίκη πολύ δύσκολα απέναντι στο Περού με 2-1. Το παιχνίδι πήρε από νωρίς φωτιά με το Περού να προηγείται μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κουέβα, αλλά η Βραζιλία ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Νεϊμάρ, ύστερα από συστημένη μπαλιά του Ντάνι Άλβες (ο οποίος έβγαλε ακόμα δύο-τρεις τέτοιες μπαλιές με τους συμπαίκτες του όμως να μην βρίσκουν στόχο). Από εκεί και πέρα η Βραζιλία πίεζε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και το Περού δεν έμεινε αμέτοχο, καθώς έριχνε αρκετές προειδοποιητικές βολές. Τελικά οι καθυστερήσεις έδωσαν το τρίποντο στους Βραζιλιάνους, καθώς ο Ντούγκλας Κόστα έβγαλε το φίδι από τη τρύπα σκοράροντας μετά από εκπληκτική μπαλιά του Νεϊμάρ!

Στο μπάσκετ στην Ελλάδα είχαμε τον Ολυμπιακό να σηκώνει το πρωτάθλημα "σκουπίζοντας" τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά σε τελικούς με 3-0 νίκες. Το χθεσινό παιχνίδι κερδήθηκε εύκολα από τους ερυθρόλευκους, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προβάλει σοβαρή αντίσταση. Το τελικό 93-74 τα λέει όλα. Ο Σπανούλης πέτυχε 23 πόντους, ενώ καθοριστικοί ήταν οι Πρίντεζης και με 12 πόντους και Λοτζέσκι με 11 (και δύο πολύ καθοριστικά τρίποντα). Πρωταθλητής Ελλάδος και φιναλίστ της Euroleague φέτος ο Ολυμπιακός, καθόλου άσχημα!

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Warriors έκαναν το 3-2 απέναντι στους Cavaliers και βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του 4ου τίτλου της ιστορίας τους! Παρά τη μεγάλη εμφάνιση του ΛεΜπρον Τζέιμς ο οποίος πέτυχε 40 πόντους αλλά ήταν σαν να προσπαθεί μόνος του. Από την άλλη πλευρά ο Κάρι πέτυχε 37 πόντους και είχε αξιόμαχο σύμμαχο τον Ιγκουοντάλα (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα), τον Γκριν (16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και τον Μπαρμπόσα (13 πόντους με 4/4 βολές και 4/5 σουτ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου